Puan ver

  • 120 g sütlü çikolata (rendelenmiş)
  • 100 g toz şeker
  • 400 ml krema
  • 8 yemek kaşığı tereyağı (2 yemek kaşığı tereyağı oda sıcaklığında bekletilmeli)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 8 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı krem tartar
  • 8 çay kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 6 -8 adet çilek (isteğe bağlı)
  • ½ paket toz vanilin
  • Sufle kaplarının içlerini oda sıcaklığındaki tereyağı ile iyice kaplayın.
  • Yağlanmış kapların içerisine ikişer çay kaşığı toz şekeri ekleyin, kapları hafifçe eğerek ve döndürerek şekerin kabın tüm yüzeyine eşit biçimde yayılmasını sağlayın.
  • Rendelenmiş çikolata parçalarını ve 6 yemek kaşığı tereyağını ısıya dayanıklı bir kap içerisine alıp, benmari yöntemiyle ya da mikrodalgada olacak biçimde eritin.
  • Erimiş çikolatayı Arzum Stand Mikser yardımı ile iyice karıştırın, ardından yumurta sarılarını da çikolata içine alın.
  • Mikseri ikinci hız kademesine getirerek homojen bir karışım elde edene dek karıştırmaya devam edin.
  • Karışım içerisine sırasıyla toz vanilin, un ve bir tutam tuz ekleyin, Arzum Stand Mikser’in birinci kademesinde karıştırın. Ardından hazırladığınız içeriği bir kenara alın.
  • Arzum Air Tasty XL Sıcak Hava Fritözü‘nü ön ısıtmaya almak için ısıyı 200 dereceye, süreyi de 5 dakikaya ayarlayın, “Başlat” tuşuna basarak işlemi başlatın.
  • Bir çırpma kabı içerisine yumurta beyazlarını alın, Arzum El Mikseri’nin beşinci hız kademesinde köpük halini alana kadar karıştırın. Üzerine önce krem tartarı, sonrasında 100 g toz şekerini yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Yumurta beyazları parlak ve sert bir hal aldığında çırpma işlemini bırakın ve spatula yardımı ile havasını çok söndürmeden üç ya da dört seferde hazırladığınız çikolata karışımının içerisine ilave edin. Tüm karışımı hafifçe alt üst ederek eşit kıvama gelmesini sağlayın.
  • Hazırladığınız sufle karışımını önceden hazırladığınız kapların içerisine pay edin ve kenarlarda karışım kalmayacak biçimde üzerlerini spatula yardımı ile düzleştirin.
  • Sufle kaplarını Arzum Air Tasty XL Sıcak Hava Fritözü‘nün pişirme sepetine yerleştirin, ısıyı 190 dereceye, süreyi ise 12-14 dakika olacak biçimde ayarlayarak “Başlat” tuşuna basın. Pişirme yaparken belirtilen süreyi aşmamaya özen gösterin.
  • Bir karıştırma kabına krema ve iki yemek kaşığı pudra şekerini alın. Arzum El Mikseri’nin üçüncü kademesinde akışkan bir kıvamda kalacak şekilde çırpın ve bir servis kasesi içerisine alın.
  • Pişme süresinin sonunda suflelerinizi servis tabaklarına alın, üzerlerine pudra şekeri serpin.
  • Tabakların kenarlarına isteğinize bağlı olarak dilimlenmiş çilek ve hazırladığınız akışkan kremayı ekleyerek servisinizi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler