Açıklama
Çökertme kebabı tarifi, Türk mutfağının zengin et yemeği lezzetlerinden biridir. Bu geleneksel yemekte, döner kebabı dilimleri ince ince dilimlenerek hazırlanan kibrit patates kızartması üzerine yerleştirilir. Üzerine yoğurt ve tereyağı dökülerek servis edilir. Çökertme kebabı, adını üzerine yerleştirilen döner dilimlerinin kibrit patatesleri ‘çökertmesinden’ alır. Zengin sosları ve yumuşak etiyle enfes bir lezzet sunar. Genellikle yanında közlenmiş biber ve domatesle servis edilir. Damak tadınıza uygun meze tarifleri de sunuma eklenebilir.
Türk mutfağının en özgün tatlarından biri ve et severlerin gözdesi olan çökertme kebabını, Arzum Airtasty XL Sıcak Hava Fritözü ile 30 dakika gibi kısa bir sürede pişirebilirsiniz. İsterseniz sebze yemeği veya çorba eşliğinde servis edebilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.