Bakliyat Tarifleri
Bakliyatın beslenme düzenindeki yeri yadsınamaz. Özellikle havaların soğumaya başladığı aylarda, sofralara sık sık uğrayan bakliyat yemekleri, hem besleyici hem de bol proteinli. Üstelik bakliyat tarifleri, masalara bazen salata bazen sulu yemek bazen de çorba olarak gelebilir. Nohut, mercimek, fasulye, barbunya, bakla, bezelye… Her biri ayrı bir lezzeti temsil eden bakliyatlarla, tadı damakta kalacak sayısız tabak hazırlayabilirsiniz. Siz de bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız, bakliyat dünyasına göz gezdirebilir, en sevdiğiniz bakliyat tarifleri ile bol proteinli yemekler hazırlayabilirsiniz.
Bakliyat Nedir?
Önce bakliyat nedir onu tanımlayalım. Bakliyat en basit şekilde birçok sebzenin kurutulması ile elde edilen gıda ürünlerine verilen genel bir isim olarak tanımlanabilir. Sebzelerin yaş hali kurutularak bakliyat haline gelmektedir. En sık tüketilen kuru bakliyat ürünleri ise nohut, mercimek, fasulye, bezelye, bakla, börülce, barbunya olarak sıralanabilir.
Bakliyat Tüketmenin Faydaları
Bakliyatlar içerdikleri yüksek oranda protein ile öne çıkar. Protein içeriği dışında bakliyat tüketmenin elbette birçok faydası da bulunur. Örneğin, bakliyatlar protein yanında yüksek oranda vitamin ve mineral de içerir. Bu da bakliyatların hücre dostu olarak öne çıkmasını sağlar.
İkinci olarak bakliyat tüketimi sindirim sistemini düzenler. Bakliyatların kalp sağlığını da olumlu etkilediği düşünülmektedir. Ayrıca yüksek lif kaynağı olarak görülen bakliyatların kolesterolü düşürdüğüne inanılır. Bakliyat tarifleri düşük kalorili olduğu ve tokluk hissinin uzun süre devam etmesini sağladığı için kilo vermeye de yardımcı olur.
Bakliyat Tariflerinin Beslenmedeki Yeri
Bakliyatlar, zengin içeriği ve sağlık üzerindeki faydaları ile beslenme düzeninde mutlaka yer alması gereken yiyecekler arasında yer alır. Farklı tarifler gün boyunca her öğünde kendine yer bulabilir. Üstelik kısık ateşte ve yavaş yavaş pişirdiğiniz bakliyatlar lezzetleri ile de her damak tadına hitap eder. Bakliyat yemekleri için Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’yi kullanarak yemek pişirmeyi çok daha pratik hale getirebilirsiniz. Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nin baklagiller modu sayesinde kuru fasulyeden nohuta kadar birçok tarifi zahmetsiz bir şekilde sadece 40 dakika içerisinde hazırlayabilirsiniz. Siz de Arzum elektrikli mutfak aletlerinin sunduğu rahatlığı ve lezzeti keşfedin.
Bakliyat Tarifleri kullanılan tarifler
Gösterilen sonuç sayısı: 4
Gösterilen sonuç sayısı: 4