Izgara Yemek Tarifleri
Hafif ve de sağlıklı öğünleri tercih edenlerin vazgeçilmezi olan ızgara yemekler, özellikle yaz aylarında sofralarımıza sık sık misafir olur. Izgarada pişen et, sebze vb. yiyecekler çok lezzetli olmasının yanı sıra oldukça sağlıklıdır. Izgarada pişen yemekler, düşük kalori içermesi ile kilo alımını kontrol altında tutmanıza ve de proteinleri en sağlıklı şekilde vücudunuza almanıza yardımcı olur.
Izgara pişirme şekli, pişirilen etin içinde bulunan yağın tamamının dışarı çıkmasını sağlayamasa da bir kısmının dışarı atılmasını sağlar ve böylece fazla yağın erimesini sağlayarak kalori miktarını azaltır.
Izgara Yemeklerin Püf Noktaları
Izgara yemekler hafif, sağlıklı ve oldukça lezzetli besin türleridir. Bununla birlikte ızgarada pişirilen bir sebze veya etin, ustaca ve usulüne uygun pişirilmesi, yemeği çok daha lezzetli hale getirecek ve aynı zamanda besin değerlerini kaybetmemesini sağlayacaktır. Özellikle Arzum Air Tasty XL Sıcak Hava Fritözü bu konuda en iyi yardımcılarınızdan biri olabilir. Dilerseniz elektrikli ızgara kullanarak da daha pratik ve hızlı bir şekilde yemeklerinizi hazırlayabilirsiniz.
Siz de ızgarada yemek yapmaktan vazgeçemiyorsanız, aşağıda sıraladığımız püf noktalara da kulak vermenizi öneririz:
- Izgara ile pişirilmesi için etin daha az yağlı bölümün tercih edilmesi, yemeği daha hafif ve lezzetli kılacaktır.
- Hazırlayacağınız ızgara etin yanı sıra ızgarada pişirilmiş sebzeler sunmanız, tabağınıza renk katarken, yemeğin besin değeri ve lezzet oranını artıracaktır.
- Izgarada pişireceğiniz eti saatler öncesinden marine etmiş olmanız; etin aromasını artıracak, yemeğinizin lezzetini iki katına çıkaracaktır.
Izgara Yemeklerin Faydaları
Izgara yiyecekler, fırında veya ocakta pişen yiyeceklere göre çok daha sağlıklıdır. Izgara yemeklerin faydalarına ve daha sağlıklı olmaları için nasıl servis edilmesi gerektiğine dair ipuçlarına madde madde değindik:
- Izgarada pişen yiyeceklerde, diğer pişirme usulü ile pişen yiyeceklere oranla daha az yağ bulunmaktadır.
- Izgarada pişen sebzeler, pişme esnasında mineral ve vitaminleri içinde tutar. Bu da sebzelerin besin değerlerini koruyarak vücuda daha fazla katkı sağlamasına yarar.
- Izgarada pişen et pişme esnasında tiamin, riboflavin vb. insan vücuduna yararlı besin maddelerini kaybetmez. Bu da tüketilen etin vücuda sağladığı yararı artırır.
- Izgarada pişen yiyeceklerde yağ kullanmanıza gerek kalmaz. Et ve sebzeler, pişme esnasında sularını ızgaraya bırakır ve aromaların birbirine karışması ile yağın verdiği aromayı aratmaz. Böylece öğününüz çok daha sağlıklı ve az kalorili hale gelir.
Izgara Yemek Tarifleri kullanılan tarifler
Gösterilen sonuç sayısı: 6
Gösterilen sonuç sayısı: 6