Fish and Chips

Puan ver

Fish and chips tarifi, İngiliz mutfağının ünlü ve geleneksel lezzetlerinden biridir. Bu ikonik yemekte; taze balık filetleri, altın rengi kızarmış patateslerle birlikte sunulur. Balık filetleri genellikle ekmek kırıntıları veya unlu bir karışım ile kaplanarak kızartılır. Böylece dışı çıtır ve içi yumuşak bir kıvam elde edilir. 

Yanında kızarmış patatesler ve genellikle malt sirkesi ile servis edilen fish and chips, doyurucu ve lezzetli bir yemektir. Hızlı bir atıştırmalık ya da bir öğle yemeği olarak sıkça tercih edilen bu lezzet, İngilizlerin ve dünya genelinde birçok kişinin favorisi olmuştur. Arzum Airtasty Sıcak Hava Fritözü ile 5-10 dakika içerisinde servis edebileceğiniz fish and chips, en pratik balık ve deniz ürünü tariflerimizden biridir.

  • 30 g nişasta
  • 180 g un
  • 500 g donuk mezgit
  • 500 g donuk patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • 1 şişe soda
  • 1Donmuş mezgitleri çözdürdükten sonra iki parmak kalınlığındaki şeritler halinde kesin ve havlu kâğıt ile iyice kurulayın.
  • 2Belirtilen unun yarısını ve nişastayı derin bir kapta karıştırın, kalan un ve baharatları ise başka bir kap içerisinde soda ile iyice karıştırın.
  • 3Arzum Airtasty Sıcak Hava Fritözü’nün sepeti içerisine uygun bir pişirme kâğıdı yerleştirin.
  • 4Kuruladığınız mezgitleri önce un/nişasta karışımına, ardından sodalı karışıma, sonrasında tekrar un/nişasta karışıma bulayın.
  • 5Cihazın sepetinin içerisine sıkışık olmayacak biçimde hazırladığınız mezgitleri yerleştirin.
  • 6200°C’de 7 dakika boyunca pişirin, süre sonunda mezgitlerin diğer yüzünü çevirin ve 7 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • 7Pişen mezgitleri bir tabağa alın ve soğumaması için üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın.
  • 8Patatesleri derin bir kap içerisine alın; üzerlerine sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • 9Hazırladığınız patatesleri Arzum Airtasty Sıcak Hava Fritözü’nün sepeti içerisine alın, sıcaklığı 200°C’ye süreyi ise 30 dakikaya ayarlayarak pişirmeyi başlatın. Arada pişirme sepetini çıkarıp sallamayı ihmal etmeyin.
  • 10Pişen patatesleri ve mezgitleri kayık bir tabak içerisine alın, yanına dilediğiniz sosu ekleyerek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler