Puan ver

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan (Büyük boy)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • ¼ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 tutam taze kişniş
  • 1 tutam taze nane
  • 1 litre su
 
  1. Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Sote” fonksiyonuna ayarlayarak, pişirme haznesi içerisinde zeytinyağını kızdırın.
  2. Sonrasında sırasıyla soğan, havuç ve sarımsağı da ekleyerek üç dakika kadar kavurun.
  3. Cihazı “Çorba” fonksiyonuna alın ve sonrasında kırmızı mercimek, kimyon, zerdeçal, karabiber, tuz ve limon suyunu da ekleyerek karıştırın.
  4. Hazne kapağını kapatıp “Start” tuşuna basın.
  5. Pişirme tamamlandığında, basınç valfini çevirerek basıncı boşaltın ve kapağı açın.
  6. Daha pürüzsüz bir kıvam yakalamak isterseniz, çorbanızı Arzum El Blender’ı yardımı ile dilediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
  7. Taze kişniş ve taze naneleri ince bir biçimde kıyıp, çorba üzerine ekleyerek servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler