Puan ver

  • 1,25 kg bal kabağı (temizlenmiş, küp küp doğranmış)
  • 1,5 L tavuk veya sebze suyu
  • 250 ml yemeklik krema
  • 2 adet soğan
  • Frenk Soğanı (ince kıyılmış, servis için)
  • Rendelenmiş sert peynir (servis için)
  • Kruton (servis için)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı toz kişniş
  • ½ çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Sote” fonksiyonuna alın ve “Başlat” tuşuna basın.
  • Pişirme haznesi içerisine zeytinyağını ekleyerek kızdırın.
  • Kızgın yağa küp küp doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar soteleyin, sonrasında üzerine tarçın ve kişnişi de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Küçük küpler halinde hazırladığınız bal kabaklarını pişirme haznesi içerisine alın; üzerine tavuk veya sebze suyunu, tuzu ve karabiberi de ekleyerek kapağı kapatarak kilitli pozisyona alın. Basınç valfini de kapatarak cihazı “Çorba” fonksiyonunda yüksek basınç seviyesine getirerek “Başlat” butonuna basın.
  • Süre bitiminde basınç valfini açık konuma alarak hazne içerisindeki sıcak havayı boşaltın, tüm basınç düştüğünde kapağı açabilirsiniz.
  • Arzum El Blender’ı yardımı ile karışım pürüzsüz ve ipeksi bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Cihazı “Sıcak Tutma” fonksiyonuna alarak “Başlat” butonuna basın, karışıma kremayı da ekleyin.
  • Çorbanızı hafifçe karıştırın.
  • Hazırladığınız çorbayı servis kâselerine alın ve üzerlerini kruton, rendelenmiş parmesan peyniri ve Frenk soğanları ile süsleyerek servisi tamamlayın.
İlgili Ürünler