Puan ver

  • 600 g un
  • 200 g Semolina unu
  • 50 ml su
  • 2 adet büyük boy pancar
  • 4 adet yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  Sos için;  
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 5 yaprak taze fesleğen
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş keçi peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Alüminyum folyo ile sardığınız pancarlarınızın üzerine tuz, karabiber ve küçük bir parça tereyağı ekleyerek, 200 derecede önceden ısıtılmış Arzum Mini Fırın içerisine alarak 40- 45 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız pancarları soyarak Arzum Blender yardımı ile püre haline getirin.
  • Arzum Crust Mix Stand Mikser’in karıştırma haznesi içerisine önce kuru malzemeleri ekleyerek hafifçe karıştırın. Daha sonra yumurtaları, pancar püresini, zeytinyağı ve suyu da ekleyerek önce 2. kademede 3 dakika kadar; daha sonra 6. kademede 6 dakika kadar hamur kancası yardımı ile oyun hamuru kıvamı alana dek yoğurun. Un ve su ile hamur kıvamını tutturabilirsiniz.
  • Hazırladığınız makarna hamurunuzu streç film ile sararak buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamura parmağınızı bastırıp çektiğinizde, eski haline geliyor ise hamur işlenmeye hazır demektir.
  • Hamuru dört eşit parçaya bölün ve her birini ince biçimde açın. (İdeal olan incelik, açtıktan sonra hamurun arkasından elinizi görebileceğiniz inceliktir.)
  • Açma işleminin bitmesinin ardından hamurları dilediğiniz kalınlıkta şeritler halinde kesebilirsiniz.
  • Yapışmaları önlemek adına hamurları hafifçe unlayarak dilediğiniz porsiyonlara ayırıp buzdolabı poşetleri içerisine paketleyebilirsiniz. Sonrasında kullanmak üzere dondurucuda da muhafaza edebilirsiniz.
  • Sos için patlıcanları küçük küpler halinde doğrayın, tümünü hafif yağda tava içerisinde renk alana dek kızartın. Kızaran patlıcanları bir peçete üzerine alarak fazla yağın süzülmesi amacıyla kenara bırakınız.
  • Közlenmiş kırmızı biberleri ince şeritler halinde keserek kenara alınız.
  • Çam fıstıklarını az yağ ile renk alana kadar kavurarak kenara alınız.
  • Bir tencere içerisine su doldurun, üzerine bir tutam tuz da ekleyerek suyu kaynamaya bırakınız.
  • Kaynayan su içerisine porsiyonladığınız makarnaları ekleyin ve 4 dakika kadar haşlanmasını bekleyin.
  • Bu sırada geniş bir tavaya tereyağı koyun ve eritin; sonrasında üzerine patlıcan, köz biber ve çam fıstıklarını da ilave edin.
  • Haşlanan makarnalarınızı sudan arındırarak tavaya ekleyerek güzelce karıştırın, üzerine tuz ve karabiber de ekleyerek tüm içeriği bir servis tabağına alın.
  • Taze fesleğenleri ince bir biçimde kıyarak makarna üzerine serpin.
  • Rendelenmiş keçi peynirini de makarna üzerine ekleyerek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler