Puan ver

  • 1 adet soğan
  • 120 g tereyağı (küp kesilmiş/soğuk)
  • 150 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • 400 g Arborio pirinci
  • 60 ml beyaz şarap veya beyaz sirke
  • 1,3 L sebze veya tavuk suyu
  • ½ çay kaşığı safran
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nin pişirme haznesi içerisine sebze ya da tavuk suyunu, safranı, tuzu ve karabiberi ekleyin.
  • “Manuel” fonksiyonda “Başlat” butonuna basın, tüm içeriği ara ara karıştırarak bir taşım kaynamasını bekleyin.
  • Kaynayan suyu bir ölçü kabı içerisine alın.
  • Pişirme haznesi içerisine zeytinyağını ekleyin ve “Sote” fonksiyonunda cihazı çalıştırarak yağın kızmasını bekleyin.
  • Yağın kızmasının ardından ince bir şekilde kıydığınız soğanları, tümü şeffaf bir görünüm alana kadar soteleyin.
  • Soğanların şeffaflaşmasının ardından pirinçleri de hazneye ekleyin, sürekli aynı yönde karıştırmaya dikkat ederek 1-2 dakika kadar sotelemeye devam edin. Süre sonunda beyaz şarap veya beyaz sirkeyi de ekleyin, alkol uçuncaya dek bir süre daha karıştırmaya devam edin.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’yi “Pilav” fonksiyonuna alarak pişirmeyi başlatın.
  • Daha önceden hazırladığınız safranlı suyun 1/3 kadarını pirinçlerin üzerine ekleyin ve suyunu tamamen çekinceye kadar aynı yönde karıştırın.
  • Pirinç suyunu tamamen çektikten sonra, aynı işlemi tekrarlayın, suyu tekrar çekilince kalan son safranlı suyu da ekleyerek risottonun klasik kremamsı ama diri pirinçlerin olduğu formunu alana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kıvamdan emin olmanın en basit yollarından biri; pirinçlerden bir taneyi alıp, iki parmağınızı sıkarak pirincin parçalara bölündüğünü görmeniz olacaktır.
  • Dilediğiniz kıvamı elde etmenizin ardından pişirme haznesini cihazdan ayırın ve tezgahınızın üzerine alın.
  • Soğuk tereyağını ve rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin, tüm malzemeler hızlıca eriyene ve pilav homojen bir karışım halini alana dek karıştırmaya devam edin.
  • Hazırladığınız risottoyu bir tabak içerişine alın, üzerine ince dilimler halinde parmesan peyniri ve çekilmiş karabiber ekleyerek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler