Çorba Tarifleri
“Çorba” Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Çorba tarifleri geniş bir yelpazede bulunur ve her biri farklı malzemelerle yapılabilir. Akşam yemeklerinin baş tacı çorbalar, hem sağlıklı hem de doyurucu olma özellikleri nedeniyle çok sevilir. Sadece akşam yemeklerinde mi? Tabi ki hayır…
Soğuk havalarda günün her saatinde içinizi ısıtmak için bir kase çorba yeterli olur. Bununla birlikte kısa molalarda, sabah kahvaltıda, kısaca ne zaman isterseniz sıcacık bir çorba ile tüm enerjinizi geri kazanabilir, açlığınızı bastırabilir ve zindelik kazanabilirsiniz.
Ana yemeklerin başlangıcı, ara öğünlerin aranan lezzeti olan çorbada sınır yok desek yanlış olmaz. Hemen hemen her şey çorbanın ana malzemesi olabilir. Mercimek, şehriye, pirinç gibi bakliyatlar, “klasikler dizisi” haline gelmiş durumda. Diğer taraftan klasikler yanında farklı yemek tarifleri peşinde koşan, değişik lezzetler arayanlar da var. Dolayısıyla brokoli, pancar, kuşkonmaz, mantar çorbaları da en sevilen kolay yemek tarifleri arasında yer alır.
Çorba Yaparken Nelere Dikkat Edilir?
Çorba yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, kullandığınız ürünün özellikleri. Örneğin, kırmızı mercimek kullanarak hazırlayacağınız çorbanın ön hazırlık sürecinin olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu tür bakliyatları, tarifi hazırlamaya başlamadan önce suda en az 8 saat bekletmek önerilir.
8 saat beklemek istemiyor musunuz? Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici ile kırmızı mercimek çorbası tarifi sadece 30 dakikanızı alacak! Basınçlı pişirme özelliği sayesinde artık ıslatma ve uzun bekleme süreleri yok.
İkinci konu, çorba pişerken kullanacağınız pişirme yöntemi. Çorbaları kremalı, salçalı ya da terbiyeli olmak üzere temelde 3 farklı şekilde hazırlayabilirsiniz.
Salçalı çorba tariflerinde, çorba ana malzemesini tencereye eklemeden önce salçanın iyice kavrulduğundan emin olmanız gerekir. Sütlü ya da kremalı çorba hazırlarken, çorbayı her an karıştırmaya özen göstermelisiniz. Arkanızı dönüp başka şeylerle ilgilenmeye başlarsanız çorbanız topaklanabilir. Pürüzsüz çorba tarifleri için Arzum Blender en büyük yardımcınız olacak.
Her damak tadına hitap eden terbiyeli çorbalar ise yoğurtlu ya da yumurtalı olabilir. Bu tür tariflerde terbiye malzemeleri iyice çırpıldıktan sonra çorbaya eklenir. Terbiyeyi hangi ürünle yaparsanız yapın, tek seferde ve hızlı bir şekilde çorbaya eklemeyin. Yavaş yavaş ve karıştırarak eklemek terbiyenin içindeki yoğurdun kesilmesini ya da yumurtanın pişmesini önler.
Çorba Nasıl Saklanır?
Akşam için hazırladığınız çorba, aynı gün bitmemiş olabilir. Kalan çorbayı, yarın için buzdolabına koyabilirsiniz. Ancak sıcak çorbayı buzdolabına kaldırmadan önce oda sıcaklığına getirmeye dikkat etmelisiniz. Bir kavanoza ya da saklama kabına aldığınız çorbayı oda sıcaklığına gelene kadar beklettikten sonra kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Arzum çorba tariflerinizi çok daha pratik hazırlamanız için mutfaktaki destekçiniz oluyor. Arzum küçük ev aletleri ile istediğiniz kıvamda lezzetli çorbalar pişirebilirsiniz.
Çorba Tarifleri kullanılan tarifler
Gösterilen sonuç sayısı: 6
Gösterilen sonuç sayısı: 6