Meze Tarifleri
Meze tarifleri, ana yemekten hemen önce servis edilen ve atıştırmalık olarak da nitelendirilebilecek yiyeceklerdir. Mezelerin ana hedefi, isminden de anlaşılabileceği gibi iştahı artırmaktır. Bu nedenle, görünüş olarak çekici ve tat olarak oldukça lezzetli bir etki bırakmaları gerekir. Mezeler, yan ya da ana yemeklerden önce konuklara servis edilebilir ve çeşitli yiyeceklerin kombinlenmesi üzerine yakaladığı uyumdan meydana gelir. Meze yaparken daha pratik olacağını düşünerek ana yemeğin içerisinde de yer alan besin maddelerini kullanmak ya da çok fazla yiyeceği bir mezede birleştirmek yanlış bir sunum olur. Bunun yerine farklı mezeleri pratik bir şekilde hazırlamak için Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici kullanabilirsiniz.
Meze Çeşitleri Nelerdir?
Meze çeşitleri, kişinin zevki ve damak tadına göre değişiklik gösterir. Kimi insan yoğurt içeren mezelerden hoşlanırken kimileri sebze ve baharatın daha yoğun olduğu meze çeşitlerini tercih edebilir. Kutlama masalarının ve organizasyon yemeklerinin vazgeçilmezi olan mezeler içerik ve görünüşlerine göre kokteyller, kanepeler ve ordövrler olmak üzere 3 gruba ayrılır.
- Kokteyller: Kokteyller genellikle sebze, meyve veya deniz ürünleri karışımlarından oluşur. Meyve veya sebzelerin suyunun sıkılması veya blenderdan geçirilmesi ile oluşan içeceklere de kokteyl ismi verilir.
- Kanepeler: Kanepeler, yenilebilir bir tabana yayılmış ve çekici bir şekilde süslenmiş veya dekore edilmiş, ısırık büyüklüğünde tuzlu yiyecek parçalarıdır. Altlık olarak çeşitli ekmek parçaları, peynir dilimleri ve salam kullanılabilir. Kanepe hazırlamanın en büyük püf noktası, aynı büyüklükte malzemeler kullanmaktır. Bu aşamada profesyonel bir yardım almanız veya doğrayıcı kullanmanız fayda sağlayacaktır.
- Ordövrler: Ordövrler, parmakla veya kokteyl kürdanları ile yemek için tasarlanmış çeşitli yiyeceklerin lezzetli, yüksek aromalı karışımlarıdır.
Meze Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hazırlanacak meze çeşitleri duruma, zamana ve yere, süslemelere veya temaya göre belirlenmelidir.
- Organizasyonun hitap ettiği hedef kitle ve içeriği bilinmelidir. Organizasyonun planlandığı zaman dilimine ve süresine uygun meze çeşitleri hazırlanmalıdır. Örneğin; 1 saatlik bir kokteyl partisi için yaklaşık 5 çeşit kanepe veya ordövr planlanırken; 2 saatlik bir kokteyl partisi için yaklaşık 8 farklı çeşit düşünülmelidir. Aynı zamanda bu durum kokteyl partisi, akşam yemeği, bekarlığa veda organizasyonu gibi organizasyon değişikliklerinde farklılık gösterebilir.
- Organizasyonun gerçekleşeceği tarih ve yer önceden bilinmelidir ve mevsime, mekana uygun meze planı yapılmalıdır.
- Mezelerde veya mezelerde kullanılan garnitürlerde tema veya süslemelere yer vermek dikkat çekecektir.
Meze Tarifleri kullanılan tarifler
Showing all 9 results
Showing all 9 results