Puan ver

  • 250 g tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı çiğ badem
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket toz vanilin
  Üzeri için;
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • ½ çay bardağı nişasta
  • Arzum Cookart Maxi Fırın’ınızı alt/üst ayarında 180°C’ye ayarlayıp ön ısıtma için çalıştırın.
  • Yarım bardak çiğ bademi Arzum Mutfak Robotu içerisine alın ve un haline gelinceye kadar parçalayın, bir tava içerisinde orta ateşte kavurmaya başlayın.
  • Badem ununun rengi hafifçe dönmeye başladığında 1 su ardağı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi bittiğinde karışımı bir kaba alarak oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • Kalan bir su bardağı çiğ bademi kesme tahtasına alın ve bir bıçak yardımı ile orta kalınlıkta kıyın. Sonrasında bademleri küçük bir tavada bademlerin yağı çıkana kadar kavurun. Sonrasında soğuması için kenara alın.
  • Arzum Stand Mikser’in karıştırıcı aparatını yerleştirin, karıştırma haznesi içerisine oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.
  • hız kademesinde 2 dakika karıştırın. Süre sonunda 1 su bardağı pudra şekerini tereyağının üzerine ekleyin ve 6. hız kademesinde tüm karışım homojen bir kıvam alana kadar 3 dakika boyunca karıştırın.
  • Tereyağı ve pudra şekeri dilediğiniz kıvama geldikten sonra karıştırma haznesi içerisine kavrulmuş unu, bademleri, yumurtayı, kabartma tozunu ve toz vanilini ekleyerek tüm içeriği 2. hız kademesinde karıştırmaya başlayın.
  • Karıştırma esnasında 2 su bardağı unu ekleyin, karışım homojen bir hal aldığında kabı stand mikserden alın. Üzerini kapatarak 15 dakika kadar üzeri kapalı biçimde buzdolabında dinlendirin.
  • Süre bitiminde iki adet yağlı pişirme kağıdını alın, birini çalışma tezgâh üzerine yerleştirin. Üzerine dinlenmiş hamuru koyun ve diğer kâğıdı da hamurun üzerine alın.
  • Bir merdane yardımı ile ya da ellerinizi kullanarak hamuru 1-1,5 parmak kalınlığında olacak şekilde, eşit bir biçimde düzleştirin.
  • Açtığınız hamurdan yuvarlak bir kesici yardımı ile yarım ay şeklinde parçalar kesin ve yağlı pişirme kâğıdı üzerine birer parmak aralık bırakarak dizin.
  • Tepsiyi önceden ısıttığınız fırının orta gözüne yerleştirin ve süreyi 25 dakikaya ayarlayın. Kurabiyelerin üzeri altın rengi oluncaya dek pişmesini takip edin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından alın ve soğuması için bir kenara bırakın.
  • Bir karıştırma kabı içerisine pudra şekeri ve nişastayı alarak içeriği karıştırın. Ilık bir hale gelen kurabiyeleri bu karışımın içerisine alın. Tüm yüzeyleri kaplanana kadar çevirmeyi ihmal etmeyin.
  • Pudra şekeri ile kaplanan kurabiyeleri bir sunum tabağına alarak servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler