Tatlı Tarifleri
Lezzetli bir yemeğin finalini, eşdeğer lezzette bir tatlıyla yapmak geleneklerimizin sofra kültürümüze en güzel yansımalarından biridir. Sütlü tatlılar, şerbetli tatlılar, meyveli tatlılar ve daha birçok çeşidi ile damak tadımızı süsleyen tatlılar, süsleme ve içerik olarak farklı tarzlarda sunularak görsel bir doyum da yaşatır.
Birçok malzemenin bir araya gelmesiyle oluşabilen tatlı tarifleri, kuru yemişler, şekerlemeler, meyveler ve farklı aromalar ile farklı varyasyonlarda sunulabilir. En sevdiğinizi tatlıları hazırlarken de Arzum stand mikser ve diğer ürünlerden yardım alabilirsiniz.
Tatlı Ne Zaman Yenir?
“Tatlı yemek için en ideal zaman nedir?” sorusu, diğer tüm tatlı severler gibi sizin de aklınızda dolanıyorsa, söyleyeceklerimize kulak verin. Çoğu insanın düşündüğü şekilde; kalori yakımı için zaman gerektiğinden, öğle yemeğinden sonrasının tatlı yemek için en iyi zaman olduğu söylenir. Peki bunun doğruluk payı nedir?
Uzmanlar da tatlı tüketimi için en iyi zamanın öğle yemeğinden sonra olduğunu onaylamaktadır. Öğleden sonra kendinizi tatlıyla şımartırsanız, günün geri kalanında kalorileri yakmak için çokça zamanınız olacaktır. Bu demek oluyor ki, öğle yemeğinin ardından minimum 1 saat sonra tatlı tüketmeniz daha sağlıklı bir tercihtir. En az 1 saatlik ara verilmesinin nedeni ise yemeğin hemen ardından yenen tatlı şişkinlik hissi yaratabilir ve midenizi rahatsız edebilir.
Tatlıyı tok karnına tüketmeniz de önemlidir. Çünkü açken vücudunuz tatlıları çok daha hızlı emer. Bu da aniden kan şekeri artışına ve aniden şeker düşüşüne neden olabileceğinden, aç karnına tatlı yemek iyi bir tercih değildir.
Uzmanlar, yemek sonrası tatlının tadını çıkarmak için en iyi zaman olduğu konusunda hemfikirdir. Dengeli bir yemekten sonra tatlı yediğinizde, vücudunuz kan şekerini dengelemek için öğünün içerdiği besinlerden yararlanabilir.
Günde Tüketilmesi Gereken Tatlı Miktarı Nedir?
Tatlı tarifleri genellikle yüksek miktarda yağ ve şeker içermektedir. Amerika’da yapılan 2010 Diyet Yönergelerine bakılarak, trans yağlar ve doymuş yağlar ve eklenmiş şekerler olan katı yağlar, tipik diyetlerdeki kalorilerin yaklaşık %35’ini oluşturur. Bu durumdaki yiyecekler çok fazla kalori ve tam tersine çok az besin içerdiğinden, daha yoğun besin değerine sahip yiyeceklere yer açmak için günlük kalori miktarının %15’inden fazla olmayacak şekilde sınırlandırılmalıdır.
Günlük tüketilebilecek tatlı miktarını hesaplarken, yağ ve şeker için önerilen limitlerin göz önünde bulundurulması gerekir. Kalorilerin %1’inden fazlasının trans yağlardan ve %7 ila 10’dan fazlasının doymuş yağlardan tüketilmesi hedeflenmelidir. Amerikan Kalp Derneği, kadınların günde 6 çay kaşığından fazla ilave şeker tüketmemesini ve erkeklerin günde 9 çay kaşığından fazla ilave şeker tüketmemesini önermektedir.
Yağ ve şeker dengesini gözeterek hazırlayabileceğiniz birbirinden farklı ve lezzetli tatlı tariflerini yapmak için ise Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici ve fırın modellerinden faydalanabilirsiniz.
Arzum ile Leziz Tatlılar
Arzum mutfak aletleri, tatlılarınızın lezzetine lezzet katacak! Yaptığınız kek hamurunun iyice karışmasını sağlamak için Arzum mikser, malzemelerin gereken ölçüde olup tatlınızın ideal kıvamı alması için Arzum mutfak tartısı ve mükemmel bir sunum için son adım olan pişirme aşamasında Arzum mini / midi fırın modelleri en iyi yardımcılarınız olacak.
Tatlı Tarifleri kullanılan tarifler
Showing all 9 results
Showing all 9 results